I am so glad you are here. Thank you for visiting me. Thanks also for your positive comments and e-mails.
Your support and encouragement
keeps me going !!!

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ - Ι

Summer in Hydra - Ι ...  oil on canvas panel 46 x 35 cm  - 1996

Ύδρα ... ο πρώτος σταθμός της καλοκαιρινής μας κρουαζιέρας, το νησί των ηρώων του 1821 αλλά και των καλλιτεχνών που την έκαναν ξακουστή στα πέρατα της οικουμένης. Η Ύδρα είναι γνωστό ότι γέννησε και ενέπνευσε μεγάλους γνωστούς ζωγράφους όπως τον Χατζηκυριάκο Γκίκα, τον Παύλο Παντελάκη, τον Παναγιώτη Τέτση και τόσους άλλους . Δεν είναι άλλωστε τυχαίο η ίδρυση του παραρτήματος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών εδώ στο νησί και η διοργάνωση πολλών εκθέσεων ζωγραφικής κάθε καλοκαίρι.
Είμαστε αραγμένοι στο γραφικό και κοσμοπολίτικο λιμάνι με τα πολλά κότερα, τις βάρκες και τα ιστιοφόρα . Ολόγυρα θαυμάζουμε τους λόφους με τους βράχους, όπου απάνω τους κολλητά σχεδόν το ένα με το άλλο, είναι κτισμένα αμφιθεατρικά τα μεγάλα διώροφα και τριώροφα σπίτια που ξεκινούν από την προκυμαία και φτάνουν ως τις κορυφές των λόφων. Εξαιρετικά δείγματα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής είναι τα μεγάλα αρχοντικά των καπεταναίων του 1821, όπως του Κουντουριώτη , του Τομπάζη , Μιαούλη , Κριεζή , Βούλγαρη και Τσαμαδού , όλα κτισμένα από Γενοβέζους και Βενετσιάνους αρχιτέκτονες.
 Σήμερα η  Ύδρα έχει εξελιχθεί σε ένα κοσμοπολίτικο τουριστικό προορισμό αλλά κατάφερε ταυτόχρονα να διατηρήσει αναλλοίωτη την πολιτιστική ταυτότητα και την χαρακτηριστική παραδοσιακή αρχιτεκτονική της.

8 σχόλια:

  1. δεν την εχω επισκεφτει , αλλα που θα παει δεν θα μου ξεφυγει , καλο σκ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμ! θαυμάσιος ο πρώτος σταθμός. Εξαιρετικό δέσιμο κειμένου με πίνακες...
    Ζηλεύω τους ζωγράφους, το είπα? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I would love to visit Hydra - the colours on this island are gorgeous and so are the
    paintings too !
    bisous from France

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hello traveler, is the beautiful here in your studio! A wonderful way of painting do you have that I like very much. Impressive, very atmospheric pictures of your world. I love so much. Fantastic work!

    I thank you very much for your visit with me, you are something special, for you
    're my 100th Readers - if that brings no luck!! I hope for us two lovely time in the Bloggerworld and look forward our exchange.


    liebe Grüße aus dem sommerlichen Norddeutschland

    Isabella

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και τόσο κοντινός προορισμός, δεν έχω πάει μέχρι σήμερα εκεί...και λέω μέχρι σήμερα γιατί νομίζω ένα μικρό ταξίδι το έκανα μαζί σου κ τους υπέροχους πίνακές σου...ειδικά ο 3ος είναι ονειρεμένος, όχι ότι οι άλλοι2 υπολείπονται. Περίμενε μόνο μην ξεκινήσεις γρήγορα , να κάνω κ καμιά βουτιά! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ μου αρέσει η "Ύδρα" σου....
    σύντομα θα δεις και τη δική μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο πρώτος σου σταθμός είναι ένα πολυαγαπημένο νησί χωρίς να έχω πάει όμως. Από τις φωτογραφίες και από την ιστορία του.. τώρα και από τα έργα σου.

    Τι όμορφο το εικαστικό σου ταξίδι!!!
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!! ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή