I am so glad you are here. Thank you for visiting me. Thanks also for your positive comments and e-mails.
Your support and encouragement
keeps me going !!!

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΡΤΑ ΑΡ.8

The door No.8... oil on canvas 50 x 30 cm , 2009
.
Σε μια πρωινή περιδιάβαση μου στάθηκα μπροστά από ένα ξεχωριστό κατώφλι, μια ακόμη παλιά πόρτα που η ομορφιά της με καλούσε να χτυπήσω το οξειδωμένο ρόπτρο. Μάταια περίμενα, κανείς δεν μένει πια εδώ, μου φώναξε μια γριούλα από το απέναντι πεζοδρόμιο. Πήρα το θάρρος και τρύπωσα μέσα από τις χαραμάδες του φθαρμένου ξύλου και μαγεμένος ανακάλυψα ένα άλλο κόσμο που πέρασε και χάθηκε βιαστικά. Αμέσως άρπαξα τα πινέλα μου, λίγα χρώματα και ένα μικρό καμβά και προσπάθησα να αποτυπώσω, όσο πιο καλά μπορούσα,  την παλιά πόρτα.  Κάθε φορά που ζωγραφίζω  αυτές τις παλιές πόρτες προσπαθώ να αφουγκραστώ τα παλιά μυστικά και τις ξεχασμένες ιστορίες που κρύβουν.

13 σχόλια:

  1. Τι ωραίο που ήταν το περιβάλλον μας τότε που η κάθε συνιστώσα του είχε στοιχεία έργου τέχνης! Ελάχιστες τέτοιες πόρτες έχουν απομείνει, κανείς δεν νοιάζεται να τις συντηρήσει ή να τις επιδιορθώσει (όλα αυτά «κοστίζουν»…) με αποτέλεσμα αυτές να καταρρέουν και εμείς να ερχόμαστε αντιμέτωποι με όλο και περισσότερες ασχήμιες!
    Πολύ ωραίο το έργο σου Art Traveller! Τα καλλιτεχνικά σου ταξίδια φέρνουν πάντα πολύ όμορφες εικόνες, που έχουμε τη τύχη να μοιραζόμαστε μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόρτες παλιές... άλλοτε μισάνοιχτες που σου επιτρέπουν να αποκρυπρογραφήσεις τα μυστικά που κρύβονται από πίσω, κι άλλοτε κλειδαμπαρωμένες να σου απαγορεύουν κάθε είσοδο στον κόσμο τους.

    Όμορφη η Νο8, καλλιτέχνη μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρόμοιες πόρτες είχα δει στο Αϊβαλί. Κι ήταν πράγματικά λες και βρέθηκα σ' ένα άλλο κόσμο "που πέρασε και χάθηκε βιαστικά", τόσο όμοιο με αυτόν της Κύπρου μας... Αυτόν που τόσο όμορφα απεικονίζεις με την πόρτα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόρτες και παράθυρα τα αγαπημένα.
    Η ξεχωριστή πινελιά σου έδωσε ζωή σε αυτή την παλιά πόρτα.(να μιλάμε στον ενίκό;;;)
    Αχ αυτή η εγκατάλειψη του κράτους.Μεχρι πότε;;;
    καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. hello traveller - I love old doors very much
    too - this painting is amazing - great work !
    I think you know a lot of old stories !
    big bisous from france !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οπαδός και εγώ για παλιές πόρτες παράθυρα κλπ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκπληκτική πόρτα υπέροχα δοσμένη!!!

    Καλό ξημέρωμα ταξιδευτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω κι εγώ ζωγραφίσει πόρτες από την Πάνω Πόλη της Θεσσαλονίκης και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να αποδώσεις τη λεπτομέρεια. Στέλιο τα κατάφερες.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στέλιο μου ο καθένας έχει την δική του τεχνοτροπία και τον δικό του τρόπο έκφρασης. Μπορείς να παίρνεις στοιχεία και να δέχεσαι επιρροή από άλλους, αλλά το σημαντικό είναι να παραμένεις ο εαυτός σου ώστε, πριν δουν την υπογραφή στο έργο, να καταλαβαίνουν ποιος είναι ο δημιουργός. Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καταπληκτικη!!!!!
    ΜΑΓΙΚΗ εικονα!!!!
    μπραβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Hope you are still here ! wish you a
    wonderful day dear Traveller !
    bisous from France

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι παλιές πόρτες και παράθυρα είναι και για μένα αγαπημένο θέμα είτε για φωτογραφία, είτε για ζωγραφική. Πολύ όμορφη η ζωγραφική της απόδοση. Είχα γράψει κι ένα σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση, μα φαίνεται κάπου χάθηκε. Μου άρεσε πάρα πολύ το θέμα μα και τα χρώματα και η εκτέλεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. hello Traveller - I'm happy to read you this
    morning (8.32 AM)! the sky il falling on my head ! it rains rains rains but I'm singing in the rain !
    I wish you a lovely sunny sunday !
    bisous

    ΑπάντησηΔιαγραφή