I am so glad you are here. Thank you for visiting me. Thanks also for your positive comments and e-mails.
Your support and encouragement
keeps me going !!!

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΤΡΙΝΟ ΚΑΤΩΦΛΙ

Stone doorstep ... oil on canvas 40 x 30 cm , 2008

Ο νους σήμερα θέλει να δραπετεύσει και να φύγει μακριά από τους ρυθμούς και τον κάματο της πόλης για αυτό πετά ψηλά, σε ένα ορεινό χωριό. Περνά από τα γνώριμα στενά και στέκεται σαν μαγεμένος μπροστά από το παλιό πέτρινο σπίτι. Κουρασμένος κάθεται για να ξαποστάσει στο πεζούλι της αυλής, δίπλα στο φιλόξενο κατώφλι της κόκκινης πόρτας. Θα πιει κρύο νερό από την πήλινη κανάτα και όταν ξεδιψάσει θα κρυφτεί μέσα στην χορταριασμένη αυλή με τα μεγάλα πιθάρια και τις ευωδιαστές γλάστρες. Το απρόσμενο ταξίδι σίγουρα ξεκουράζει τον νου και ελευθερώνει την ψυχή από κάθε περιττό βάρος.

14 σχόλια:

  1. Πόσο θα ήθελα να ήμουν τώρα εκεί!!! Ας φύγουμε πράγματι με το νου – είναι κι’ αυτό μεγάλη ανακούφιση στη σκληρή μας καθημερινότητα! Ευχαριστούμε φίλε μου που μας ταξιδεύεις με τις εικόνες σου!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα σπίτια τα πέτρινα με μαγεύουν, θα ήταν ο μοναδικός λόγος νομίζω για να φύγω από τα πάντα γύρω μου εδώ στην πρωτεύουσα και να χανόμουν κάπου , σε ένα πέτρινο σπίτι με τη φύση γύρω μου να συνωμοτεί στην εξαφανισή μου..Θα αποτολμήσω κάτι κάποια στιγμή φίλε μου, να γράψω κάτι εμπνεόμενος κάτι που ζωγράφισες και θα στο στείλω πριν το δημοσιεύσω. Καλησπέρα μεγάλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I love houses built with stones ! your painting is truly beautiful Stelios ! the place where you live is amazing and your work so great !
    I send you many kisses from France where the
    weather is so bad !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω ποιο να παινέψω πρώτα, το κείμενο ή τη ζωγραφιά σου... :)
    Είσαι υπέροχος στις αναλύσεις σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα σε ενημερώσω σύντομα για το σχέδιο αυτό, να ξεκινήσουμε μια σύμπραξη! Χαχα! Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ενα τέτοιο σπιτι εχω μεγαλώσει μόνο που είχε και μια πέτρινη εξωτερική σκάλα.
    Ζωντάνεψαν τα παιδικά μου χρόνια κυταζοντας το όμορφο αυτό εργο.!!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αrt traveller οι πίνακές σου μας ταξιδεύουν γαλήνια στην Ελλάδα που αγαπήσαμε στα ζεστά , μεσογειακά χρώματα της ελιάς και της πέτρας. Ευχαριστούμε για το ταξίδι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πανέμορφα απλά σπίτια της υπαίθρου, κάτι που δύσκολα συναντάς σήμερα, ίσως σε κάποια ορεινά χωριά.Γίναμε (κακώς) λάτρεις της πολυτέλειας και χάσαμε το "τοπικό" χρώμα.Ευτυχώς υπάρχουν οι φωτογραφίες και οι πίνακες ζωγραφικής να μας τα θυμίζουν.Δεν μιλώ για τα παιδιά.Αυτά θα τα βλέπουν μόνο στις φωτό.
    Να εισαι παντα καλά και να μας ταξιδεύεις έτσι όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Βάγγος είναι καταπληκτικός και αν κρίνω από την φατσούλα του και πολύ παιχνιδιάρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς Στέλιο μου όλα αυτά τα όμορφα έχουν εξαφανισθεί από πολλά χωριουδάκια και τη θέση τους πήραν μεγαλομανή τέρατα (ας είναι καλά οι επιδοτήσεις προς τη γεωργία...).΄Ελάχιστα χωριά κράτησαν το παραδοσιακό χρώμα, όπως το Νυμφαίο στην περιοχή μας. Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα ήθελα πάρα πολύ να ήμουν σε ένα τέτοιο χωριό να περπατούσα στα σοκάκια του, πανέμορφο έργο, σε γαληνεύει αμέσως..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το έργο σου αλλά και τα λόγια σου με έκαναν να θυμηθώ και να αναπολήσω την ομορφιά μιας πυγής, το νερό κρύσταλλο να τρέχει και να μας ξεδιψά στο δρόμο προς την κορυφή του βουνού. Τα πέτρινα σπίτια μέσα στο Χειμωνιάτικο τοπίο να μοιάζουν με παραμύθι στ' αλήθεια με ταξίδεψες..
    Καλό ξημέρωμα Στέλιο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μου θυμίζει διάφορα παλιά ωραία..
    ευχαριστώ για το σχόλιο σου τις προάλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. I wish you a wonderful week dear Stelios!
    bisous de France

    ΑπάντησηΔιαγραφή