I am so glad you are here. Thank you for visiting me. Thanks also for your positive comments and e-mails.
Your support and encouragement
keeps me going !!!

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΔΡΟΜΑΚΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ - Ι

Narrow alley in Chora of Patmos - I ...
oil on canvas 45 X 35 cm , 2010

Η περιήγηση  στην  Χώρα της Πάτμου συνεχίζεται  με μια ακόμη ζωγραφιά εμπνευσμένη από το όμορφο νησί της Αποκάλυψης . Δαιδαλώδη στενά γύρω από το κάστρο, ξέφωτα και μικρές πλατείες, καλοδιατηρημένα αρχοντικά, δρομάκια με καμάρες και στοές που οδηγούν στην κορυφή του βράχου με το επιβλητικό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Η θέα από ψηλά είναι πανοραμική, από την μια πλευρά βλέπουμε την ωραία Σκάλα με το λιμάνι, και από την άλλη στον απέναντι λόφο τον Προφήτη Ηλία  και τις παραλίες του Γροίκου και της Πέτρας. 'Ολος ο οικισμός της Χώρας μαζί με τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου προστατεύονται και αποτελούν Μνημείο  Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

13 σχόλια:

  1. I really love your blue color, and your painting are beautiful.
    Have a happy weekend.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I have been to Patmos ! So nice to see a piece of this beautiful island in painting, fabulous striking colors, just the way it really is !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτό το καλοκαίρι που κρατάς στο ιστολόγιό σου κρυμμένο,έρχομαι και συναντώ σε δόσεις ιδανικές. εξαιρετική εικόνα, όλα τα χρώματα σε μια πραγματικότητα. καλή κυριακή φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσει η παρεμβολή του κόκκινου στο κέντρο της σούπερ θέας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολυ όμορφο σοκάκι της Πάτμου Στέλιο.Περπατάς και βλέπεις το υπέροχο μπλε σου χρώμα της θάλασσας.Θαυμάζω πάντα το στυλ σου,και τα χρώματα που χρησιμοποιείς-))))
    καλή υπόλοιπη βροχερή Κυριακή σου εύχομαι-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία κι αυτή η γωνιά που διάλεξες να ζωγραφίσεις Στέλιο! Η Πάτμος ειναι ένας θησαυρός από άποψη προσφοράς θεμάτων για ζωγραφική, αλλά και για φωτογράφιση. Έχω μία μεγάλη συλλογή από "Πατινιώτικες" φωτογραφίες, τραβηγμένες σε εποχές προ ψηφιακής τεχνολογίας.
    Μου αρέσει πολύ όπως έχεις δώσει τη προοπτική στο καλντερίμι και στα κτήρια. Φαντάζομαι δεν θα ήταν απλό. Τα χρώματά σου λαμπερά και πολύ Ελληνικά! Στο σύνολό της είναι μια ωραιότατη εικόνα!
    Να είσαι καλά και πάντα καλές επιτυχίες στα έργα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφο, πολύ ελληνικό και υπέροχα "δωσμένο". Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. stelios, this painting is wonderful and I love it so much because
    it's exactly how I imagine your gorgeous islands ! stairs to reach the sea, white walls,flowers, and that fantastic blue !
    It's really a great pleasure to see your work !
    wish you a soft and peaceful evening my friend !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπημένο νησί και η Πάτμος... Μου αρέσει ιδιαίτερα η συγκεκριμένη προοπτική ματιά που σε οδηγεί κατευθείαν στον ανοιχτό ορίζοντα! καλό ΣΚ φίλε μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στέλιο μου οι όμορφες ζωγραφιές σου, όπως αυτή, είναι η καλύτερη προβολή της Ελλάδας μας. Ίσως όμως δημιουργούν, θέλοντας και μη, μια κάποια ζήλια στους συν-ευρωπαίους μας γιαυτό μας παιδεύουν, λες κι εκείνοι είναι άσπιλοι και αμόλυντοι. Καλή σου εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραίο κι αυτό!!!!!!!!!!!Ελλάδα!!!!!!!!
    Καλό βράδυ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Hi thank you for stopping by and leaving a very nice comment. I like this painting. The Greek Isles are a destination I hope to get to someday. This painting captures what I imagine it to look and feel like.

    ΑπάντησηΔιαγραφή