I am so glad you are here. Thank you for visiting me. Thanks also for your positive comments and e-mails.
Your support and encouragement
keeps me going !!!

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Η ΩΡΑΙΑ ΒΑΛΕΝΤΙΝA

Valentina... oil on canvas 60 X 50 cm , 2014

Σήμερα λόγω της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου αποφάσισα να σας αποκαλύψω την  " Ωραία Βαλεντίνα ".  Πρόκειται για ένα έργο πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα μου και σίγουρα πολύ δύσκολο για εμένα αφού αποτελεί την πρώτη μου προσπάθεια πάνω σε γυμνό.  Ομολογώ ότι το αποτέλεσμα ήταν κάπως απογοητευτικό παρ' όλη την μεγάλη προσπάθεια και τις πολλές ώρες που αφιέρωσα. Τα σχόλια και η αυστηρή κριτική σας σίγουρα θα βοηθήσουν τα επόμενα βήματα μου, σας ευχαριστώ πολύ.

17 σχόλια:

  1. Πράγματι πολύ διαφορετικό απο τα συνηθισμένα σου.!!!
    Αν και είναι το πρώτο σου τα πήγες πολύ καλά!!! Υπέροχα χρώματα στο φόντο και πολύ καλή προσέγγιση των χρωμάτων του γυμνού!!!
    Οι αναλογίες ( του δεξιου χεριού ας πουμε) να σου πω την αλήθεια δε με χαλάνε εμένα προσωπικά γιατί θα μπορούσες να είχες και μια δικη σου γραφή.
    Σου προτείνω να μελετήσεις αν θες κάποια βιβλία για την ανατομία του σώματος, για να μην απογοητεύσαι και θα τα πας πολύ καλύτερα στο επόμενο.
    Ενα καλό βιβλίο για το γυμνό είναι "Οδηγός για το γυμνό"
    Διδακτική μέθοδος παρραμόν. Μεσα εκει θα βρείς πολύ καλό υλικό για τις βασικές αρχές του γυμνού, συμβουλές ,τεχνική και πρακτική.
    Καλή συνέχεια και συγχαρητήρια για την τόλμη να ασχοληθείς και με αλλα θέματα πέρα απο αυτά που μας έχεις συνηθίσει.
    Καλό σ/κ φίλε μου καλέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. hi Stelios, what a surprise !! It's not easy and it's the first time you say !
    I think that each painter has his own way to paint nudes ! if i say you that
    her face is a little too small and the right arm too thin, perhaps you would it like this !
    but the whole painting is nice to look at ! her attitude is beautiful and the colours too !
    I'm looking forward other nudes ! I like it

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. No falta el azul intenso, me gusta el volumen del cuerpo. en realidad es un tema que me fascina, el cuerpo humano.
    Feliz fin de semana.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. This is very good.. Your unique style as seen in your paintings of other subjects show through in a very good way.
    To improve proportions I suggest practice drawing from live models.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Even though the angle and the size of the face is not perfect, I really like this painting as a whole, makes me think of Picasso !...And that can't be bad :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. I think it is nice to see you go outside your comfort zone, something we all need to do from time to time. I am sure you know what works and what doesn't. Painting is a learning process, we are all on that journey.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαρακτηριστικά δικός σου ο πίνακας!
    Το δεξί χέρι ήθελε διαφορετική αντιμετώπιση - μια λεπτομέρεια που ευτυχώς δεν γίνεται αμέσως αντιληπτή. Ενδιαφέρουσα θεματική ανανέωση.
    Ξενούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω πως πρώτα θα πρέπει να σκεφτείς εσύ ο ίδιος τι ακριβώς θέλεις να κάνεις.
    Να ακολουθήσεις πιστά μια φωτογραφία ; Γιατί σίγουρα φωτογραφία είναι, αν είχες γυμνό μοντέλο θα ήταν ολότελα διαφορετική η ματιά σου…
    Να ακολουθείς την λεπτομέρεια ή να γίνεις πιο αφαιρετικός ; ή μήπως να δημιουργήσεις την δική σου ‘’σχολή’’ ;
    Σαν σκίτσο έχει τις σωστές αναλογίες, σαν ύφος έχει κάτι ολότελα δικό σου που θα πρότεινα να το επεκτείνεις και σε άλλα σώματα αν το συνεχίσεις αυτό … ο Fernando Botero έγινε διάσημος για τα περίεργα ευτραφή του σώματα… οπότε μπορείς να δουλέψεις το σώμα όπως εσύ θέλεις κι όσο πιο πολύ έχει το δικό σου ύφος τόσο πιο ξεχωριστό θα είναι .
    Το δεξί χέρι όντως χτυπά άσχημα ( δεν ανήκει ούτε σε ύφος όπως το υπόλοιπο, ούτε σε κάποια σχολή ) . Σίγουρα το έχεις δουλέψει αρκετά, αλλά άφησέ το για λίγο και μετά το διορθώνεις. Είναι ένα μικρό κόλπο που μου έμαθε μια δασκάλα μου… ότι με κουράζει να το αφήνω και μετά από λίγες μέρες αποκτώ καινούργια ματιά επάνω σε αυτό.
    Καλή συνέχεια σου εύχομαι :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατ' αρχήν θα σου πω πως είναι αρκετά καλό για πρώτη φορά. Τα χρώματα πολύ ωραία και η φωτοσκίαση καταπληκτική. Τα λάθη που είδα είναι πρώτα το κεφάλι που είναι μικρότερο σε σύγκριση με το σώμα. Ήθελε λίγο μεγαλύτερο. Το πρόσωπο από τη μύτη και κάτω το έκανες εντελώς προφίλ, ενώ τα μάτια φαίνονται και τα δυο, όπως κι ο κορμός είναι στραμμένος προς τον θεατή. Το δεξί χέρι είναι πιο αδύνατο από το αριστερό και εκεί που σπάει ο καρπός η σκιά είναι πιο σκληρή απ' ότι οι άλλες σκιές στο υπόλοιπο σώμα. Συμφωνώ με την Levina Vil να αφήνεις για λίγες μέρες το έργο. Εντοπίζεις καλύτερα τα λάθη σου μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Una obra muy diferente a tu estilo habitual, que has resuelto muy bien, sobre todo con el color, quizás, ya que preguntas, podría mejorarse las proporciones de las distintas partes del cuerpo. A pesar de eso te felicito, una vez más, por tu trabajo.

    Abrazos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κριτική ούτε ξέρω ούτε και θέλω να κάνω.
    Την απογοήτευση σου την καταλαβαίνω διότι ως δημιουργός του έργου προφανώς είχες οραματιστεί κάποιο διαφορετικό αποτέλεσμα. Εγώ ως θεατής βλέπω μόνο το αποτέλεσμα όμως κι αυτό ικανοποιεί την αισθητική μου!
    Μπορεί οι αναλογίες να μην είναι σωστές, αλλά αυτό είναι το ζητούμενο; Οι σωστές αναλογίες; Δεν νομίζω...
    Ούτε λάθη βλέπω πουθενά γιατί για εμένα δεν υπάρχει αυτός ο όρος στη ζωγραφική. Στην ζωγραφική ή έχεις ταλέντο ή δεν έχεις. Κι εσύ έχεις!
    Καλή συνέχεια σου εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Beautiful skin tones and form.
    Don't worry about anything - just paint another and another and you will get so they are not such a struggle. I like it being slightly stylized. Unique and very much YOU!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. I emediatelly liked this nude girl. It has your beautyful fresh colours and even if the head is a little small and the right arm a little thin, I think that that makes the painting a bit abstract and more interresting to look at. I kind of Picasso as someone said :) VERY nice! Thank you for your visit and comment on my blogpost too :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Greek goddess ! Lovely painting.
    Have a nice time
    Hugs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Stelios..
    The first time?
    About Picasso, yes,completely agree with ,Jane
    Greetings from Gent

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στέλιο μου, κάποτε ρώτησαν τον Ντιουκ Έλιγκτον πόσα είδη μουσικής υπάρχουν. "Δυο", απάντησε "η καλή και η κακή". Θα έλεγα ότι το ίδιο ισχύει και για την ζωγραφική. Βέβαια, πάντοτε υπάρχει ο υποκειμενικός παράγων. Στην ζωγραφική, προκειμένου να δημιουργήσεις, πρέπει να κατακτήσεις κατ'αρχήν τα εκφραστικά σου μέσα. Κι εσύ το έχεις καταφέρει από χρόνια. Το να πειραματίζεσαι και να τολμάς θεματολογικά είναι πολύ θετικό. Κάποια στιγμή θα τιθασεύσεις και το καινούργιο σου θέμα. Μην πετάς τίποτε από ότι βγαίνει σε αυτήν τη διαδρομή. Μετά από χρόνια ό,τι σήμερα δεν αρέσει, είτε σε σένα είτε σε άλλους, είμαι σίγουρος ότι θα εκτιμηθεί όπως του αξίζει. Σου μιλώ από πείρα. Τόλμα, λοιπόν, και προχώρα φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ! Ωραία χρώματα και έχει αυτό το ιδιαίτερο προσωπικό σου ύφος! Θα ήθελα να δώ και άλλα γυμνά...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή