I am so glad you are here. Thank you for visiting me. Thanks also for your positive comments and e-mails.
Your support and encouragement
keeps me going !!!

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Morning walk in Kythira Town... 
oil on canvas 55 X 46 , 2020

  Η Χώρα  των  Κυθήρων είναι χτισμένη σ’ ένα ύψωμα στο νότιο μέρος του νησιού, η Χώρα των Κυθήρων με το Ενετικό της Κάστρο αποτελούν το σημαντικότερο αξιοθέατο του νησιού. Ο οικισμός είναι χτισμένος σε αιγαιοπελαγίτικο στυλ, ενώ δεν λείπουν και τα σπίτια που έχουν επηρεαστεί από την ενετική και αγγλική αρχιτεκτονική. Η Χώρα διαθέτει δύο πλατείες, η πρώτη είναι αυτή που περιλαμβάνει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τις τράπεζες και το Δημαρχείο, ενώ η δεύτερη είναι η Πλατεία Εσταυρωμένου, όπου το 1799 οι Γάλλοι διακήρυξαν τις αρχές της Γαλλικής Επανάστασης και εγκαθίδρυσαν τη δημοκρατία αφού πρώτα έκαψαν το περίφημο LibroD’Oro, το βιβλίο των Ευγενών. Αξίζει μία περιπλάνηση στα στενά σοκάκια της πόλης με τα κάτασπρα σπίτια της όπου θα συναντήσετε πολλά καταστήματα, κυρίως με τουριστικά είδη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Ενετικό Κάστρο του 16ου αιώνα με το Ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας που είναι η προστάτιδα του νησιού, το Ιστορικό Αρχείο Κυθήρων που βρίσκεται και αυτό στο εσωτερικό του Κάστρου και φιλοξενεί 

έγγραφα του 16ου αιώνα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων που περιλαμβάνει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής.

9 σχόλια:

  1. Ω φίλε Στέλιο! Ένα ακόμα σου αριστούργημα φίλε μου. Και δεν είμαι υπερβολικός. Με την πρώτη ματιά στον πίνακά σου νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με πραγματική εικόνα. Την ζεις, την νιώθεις. Και φυσικά σαν θέμα είναι πανέμορφο έτσι; Η πόρτα αριστερά είναι έργο τέχνης και την έχεις δώσει με εκπληκτικό τρόπο.
    Μένω μαγεμένος φίλε μου. Όμορφο καλοκαίρι να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Or course once again I would love tojump in the painting and visit the city. Beautiful Stelios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Hi, Art Traveller, Lovely painting with a warm heart. Take care in the pandemic. Best wishes, Sadami

    ΑπάντησηΔιαγραφή