I am so glad you are here. Thank you for visiting me. Thanks also for your positive comments and e-mails.
Your support and encouragement
keeps me going !!!

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - I

Church in Santorini - I ... oil on canvas 40 X 50 cm , 2009

Είμαστε στο νησί της άγριας και απόκοσμης ομορφιάς, μιας ομορφιάς μοναδικής, καμωμένης από μια κοσμογονία, από ένα ηφαίστειο που κείτεται καταμεσής του όρμου του νησιού σαν ένα μαύρο τέρας που κοιμάται βυθισμένο στην θάλασσα και γύρω από αυτό ότι έχει μείνει από το νησί που βούλιαξε. Ένας τεράστιος πολύχρωμος βράχος σε όλες τις αποχρώσεις του καφέ και του κόκκινου και ψηλά στην άκρη οι γνωστοί οικισμοί του νησιού σαν ένα κατάλευκο στεφάνι να στολίζουν την κορυφή της καλντέρας. Τα Φηρά, το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και πιο πέρα η Οία με τα παραδοσιακά σπίτια, τις καμάρες, τις ταράτσες και τις εκκλησιές με τους χαρακτηριστικούς τρούλους να στέκονται θαρραλέα και προκλητικά στην άκρη του γκρεμού αψηφώντας το μεγάλο θεριό.

5 σχόλια:

  1. A fantastic visual tour of this beautiful island! I liked all the pictures very well! They reflect the unique the great light.

    have a great week,

    isabella

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I THINK I AM LIKE A TOURIST IN MY OWN COUNTRY MY FRIEND...και για να μη σε μπερδεύω, γυρίζω στη μητρική μου γλώσσα αλλά πρέπει να πω πως είτε εγώ δεν έχω ταξιδέψει πολύ, είτε εσύ διαλέγεις προορισμούς που δεν κατόρθωσα αλλά θέλω πολύ να επισκεφτώ. μάλλον και τα 2 ισχύουν :-) Τι να πω, πολλά μπράβο, λατρεύω τα χρώματα που βάζεις στην παλέτα σου, είναι λες και τα ζωγραφίζεις με το μούχρωμα και όλα είναι σαν παλιές καρτ ποστάλ που στέλνουμε σε φίλους. Έτσι λοιπόν, τις συγκεντρώνω τις δικές σου καρτ- ποστάλ . Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I love your paintings, this blue and this white !
    it's so beautiful !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τη Σαντορίνη τη γνώρισα τον περασμένο Οκτώβρη και την λάτρεψα! Οι ζωγραφιές σου μου την ξαναθύμισαν...
    Συνέχισε Στέλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πιο όμορφο μέρος της Ελλάδας η Σαντορίνη !!! Μακάρι να πηγαίναμε κάθε χρόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή