I am so glad you are here. Thank you for visiting me. Thanks also for your positive comments and e-mails.
Your support and encouragement
keeps me going !!!

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΚΟΚΚΑΡΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Kokkari of Samos... oil on canvas 60 x 45 cm , 2008

Αρμενίζουμε με το καράβι μας στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου , μέσα από πανέμορφα νησιά και ερημικές βραχονησίδες , ένα φως διακρίνεται πάνω στην πιο ψηλή κορυφή του όρους Κέρκη και μας οδηγεί σαν φάρος στο μεγάλο και καταπράσινο νησί , στην μοναδική Σάμο . Οι παλιοί Σαμιώτες ναυτικοί λένε ότι το φως αυτό είναι το αθάνατο πνεύμα του Πυθαγόρα που φωτίζει τους ανεμοδαρμένους ταξιδευτές στις δύσκολες ώρες της φουρτούνας να βρούνε την σωστή πορεία .
Από το Βαθύ , το κύριο λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού ακολουθούμε τον δρόμο προς το Καρλόβασι και σε απόσταση 10 χιλιομέτρων βρίσκουμε το γνωστό Κοκκάρι. Το γραφικό ψαρολίμανο της Σάμου που εξελίχθηκε σε μεγάλο τουριστικό προορισμό. Ο οικισμός με τα όμορφα σπιτάκια απλώνεται πάνω σε μια μικρή χερσόνησο μέχρι και την κορυφή του λόφου , με ένα όμορφο λιμανάκι από την μια πλευρά και μια υπέροχη αμμουδιά από την άλλη. Καφενεία και ταβέρνες δίπλα στο κύμα αποτελούν το μαγευτικό παραθαλάσσιο σκηνικό όπου φιλόξενα μας καλεί να απολαύσουμε το μοναδικό Σαμιώτικο κρασάκι με τα φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά.

7 σχόλια:

  1. Κάθε σου περιγραφή μου γεννά την επιθυμία της γνωριμίας του Τόπου, αλλά με την ζωγραφική σου με εντάσσεις άμεσα στο τοπίο.
    Στιβαρή και χαρούμενη, σου δίνει αίσθηση ελευθερίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά, λόγια και χρώμα που είναι μια διαφήμιση για την Ελλαδίτσα. Τύφλα νά'χουν οι καμπάνιες του υπουργείου πολιτισμού. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Good evening ART-TRAVELLER, your pictures shine always, they look so much light and joy, I am happy every time I see them. I do not comment so much, but I enjoy when watching your beautiful works, always with me in the sidebar

    Hugs

    isabella

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ζωγραφιές σου art-traveler είναι πράγματι τόσο υμνητικές (καθόλου άδικα βεβαίως) για τις ελληνικές ομορφιές, που από τη μια ξεκουράζουν και γαληνεύουν το θεατή και από την άλλη τον ξεσηκώνουν! Ευτυχώς που αύριο φεύγω (επιτέλους) για διακοπές. Επιστρέφοντας περιμένω να δω κι’ άλλες υπέροχες δημιουργίες, μέσα στο -πάντα εμπνευστικό- φθινόπωρο που κοντοζυγώνει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε Σάμο έχω πάει..

    Τα έργα σου με ηρεμούν.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φως... το Φως της Σάμου... πόσο θα θελα να την επισκεφτώ σύντομα ελπίζω...

    Μία ομορφιά ο πίνακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. love this painting - I send you bisous from berlin

    ΑπάντησηΔιαγραφή