I am so glad you are here. Thank you for visiting me. Thanks also for your positive comments and e-mails.
Your support and encouragement
keeps me going !!!

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΟΝ ΜΟΛΥΒΟ

The Octabus fishtavern - Molivos... Oil on canvas 60 x 45 2009

Είμαστε στο γραφικότερο ψαρολίμανο της Λέσβου, στον όμορφο Μόλυβο. Μετά από μια βόλτα στον παραδοσιακό οικισμό με τα πολύχρωμα σπίτια, χτισμένα γύρω από τον απότομο λόφο με το περίφημο κάστρο στην κορυφή, θα καταλήξουμε κάτω στο λιμανάκι, σ' ένα αγαπημένο ταβερνάκι ακριβώς πάνω στο κύμα, στην ψαροταβέρνα '' Το Χταπόδι ''. Εδώ θα γευτούμε τα πιο νόστιμα μεζεδάκια, τα φρέσκα ψάρια, τα θαλασσινά και φυσικά το εξαίσιο πλωμαρίτικο ουζάκι. Έτσι ευχάριστα και χαλαρά θέλω να αποχαιρετίσουε το Καλοκαίρι και να υποδεχθούμε το Φθινόπωρο. Τα ταξίδια μας φυσικά δεν θα σταματήσουν εδώ, θα συνεχίσουμε σαν καλοί ταξιδιώτες που το κάθε τους βήμα γίνεται και ένας καινούργιος προορισμός !!!

7 σχόλια:

  1. Ούζάκι Πλωμαρίου (το μόνο που δεν με χτυπά στο κεφάλι), χταποδάκι, μύδια και κάθε λογής θαλασσινά (αγάπες μου), σ'αυτό το ταβερνάκι, που τόσο ωραία το αποτύπωσες ζωγραφικά Στέλιο μου. Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μόλυβος ίσως το ομορφότερο χωριό της Μυτιλήνης μαζί με την ορεινή Αγιάσω. Υπέροχα χρώματα Στέλιο και η λεπτομέρεια από το "χταπόδι" Χαίρομαι πολύ που το ταξίδι συνεχίζεται. Ταξίδι σημαίνει ελπίδα και αισιοδοξία.
    Να σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ! αυτός Ο Μόλυβος!!

    ...κι οι ζωγραφιές σου τόσο αγνές, διάφανες, κρυστάλλινες...!!

    Πάμε για τα φθινοπωρινά ταξίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ax φίλε Στέλιο μέχρι εδώ έφτασε η μυρωδιά του ψημένου στα κάρβουνα χταποδιού, μαζί με την αύρα του Μόλυβου,που πολλά έχω διαβάσει γι αυτόν αλλά δεν έχω επισκεφθεί,φεύ!
    Αφού λοιπόν με μετέφερες νοερά σ αυτή την καλοκαιριάτικη φωτεινή γωνιά της Ελλάδας και μου μετάγγισες τη "γεύση" της(ζωγραφικά και πολιτι στικά)ενα ουζάκι στην υγειά σου θα το πιώ!
    Καλό Φθινόπωρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. I would be so happy to have a dinner there !
    such a lovely place ! your painting is
    great, Traveller - the colours are truly nice -
    Love it -
    have a great weekend -
    bisous mon ami

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου αρέσουν πολύ και οι τρεις τελευταίες αναρτήσεις σου Art Traveller, αλλά λέω να κάνω μία στάση στο Μόλυβο και να αφήσω εδώ ένα ίχνος μου… Όχι μόνο γιατί αυτή η θέα είναι τόσο παραστατική που μου παρατείνει κατά κάποιο τρόπο το κλίμα των διακοπών μου (1η μέρα σήμερα στο γραφείo), αλλά και γιατί μου θυμίζει ότι έχω καιρό να επισκεφτώ τα πατρογονικά μου εδάφη… Πολύ ωραίο και το συνοδευτικό κείμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Très belle peinture Bonne soirée Jacques

    ΑπάντησηΔιαγραφή