I am so glad you are here. Thank you for visiting me. Thanks also for your positive comments and e-mails.
Your support and encouragement
keeps me going !!!

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΡΤΑ ΑΡ.4

Τhe door  No.4 ... oil on canvas 50 x 30 , 2009
.
Η συλλογή μου από παλιές πόρτες περιλαμβάνει και μια πόρτα με πολύ ιδιαίτερη ιστορία. Φτιάχθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου από ένα μικρασιάτη πρόσφυγα που ήθελε να θυμάται το παλιό του σπιτικό στην Μικρά Ασία, αυτό που έχασε βίαια με την μικρασιατική καταστροφή το 1922. Η πόρτα όπως και το ίδιο το σπίτι ήταν πιστά αντίγραφα εκείνων που άφησε πίσω στην παλιά πατρίδα. Ήθελε με τον τρόπο αυτό να διατηρήσει την μνήμη και την ελπίδα για επιστροφή. Γέρος πια, καθόταν στο κατώφλι κάθε απόγευμα, αναπολούσε και έλεγε ιστορίες στα παιδιά της γειτονιάς. Μέχρι τον θάνατο του κρατούσε πάντα στο χέρι ένα μεγάλο παλιό και βαρύ κλειδί, αυτό που κλείδωσε για τελευταία φορά εκείνη την άλλη πόρτα στην Μικρά Ασία !!!

12 σχόλια:

  1. ααααααα!!!!!!!
    Δεν μπορώ να πω τίποτα παρα μόνο να θαυμάσω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόρτα-πόρτα μας στέλνεις τα μηνύματα και τις συγκινητικές ιστορίες, Στέλιο...
    Νάσαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oi portes sou mou aresoun paaaaara polu, ala....pou xathike to noumero 1, 2.... k.a ? Eeee..? Για σου !!! Αg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φανταστική απόδοση! Αυτή η σειρά από πόρτες, πέρα από την αισθητική και εικαστική της αξία, έχει και αρχειακή σημασία! Μακάρι κάποιοι κατασκευαστές να ανακαλύψουν ξανά μέσα από τα σχέδιά σου Art Traveller αυτές τις πανέμορφες πόρτες, που χάνονται μέσα στο γκρίζο των πόλεων για να αναδειχτούν ξανά από τη ζωγραφική σου! Ίσως εμπνευστούν και πάρουν ιδέες, μήπως ξαναρχίσουμε να βλέπουμε στο περιβάλλον μας τέτοιες ομορφιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευχαριστώ για το σχόλιο σου. έχω βάλει ένα βιρτουαλ τουρ για τα ψηφ.της Αγίας Σοφίας ίσως να θες να το κοιτάξεις και γιατί όχι να πάρεις έμπνευση. είσαι Αθήνα ή Κύπρο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. hello Stelios ! a beautiful and sad story for
    this gorgeous painting ! it's so hard for some people to leave the homeland !
    your work is great dear traveller ! I love visit
    you !
    bisous from France

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτήν την πόρτα θα τη κτυπήσω και ελπίζω να απαντήσεις φίλε μου - δεν μπορώ να περιγράψω πόσο μου λείπει ο ελεύθερος χρόνος αυτήν την περίοδο και γι'αυτό εξαφανίστηκα. Βλέπω όμως τις τόσο όμορφες αναρτήσεις σου και χαίρομαι για τα όσα μοράζεσαι κ δημιουργείς.Καλή μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι αυτή η ζωγραφία σου ωραία Στέλιο μου. Έχεις δημιουργήσει με την τεχνική σου ζωγραφική ταυτότητα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν καλλιτέχνη. Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. dear Stelios ! I wish you a wonderful warm
    weekend ! it's already cold here ! I'm out
    all the weekend for an exhibition of my
    paintings ! bisous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραία ιστορία και πολύ καλή η δουλειά σου. Αν θέλεις, μπορείς να πάρεις μέρος στις πανελλαδικές ομαδικές εκθέσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο ο φιλολογικός σύλλογος "Παρνασσός" στην Αθήμα. Βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8 και το τηλ. είναι 2103221917.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κομψοτεχνήματα απαράμιλλης τεχνικής.Τα πινέλα σου τα ζωντάνεψαν στην μνήμη μας.Μεγάλωσα σε προσφυγική συνοικία, και αυτές οι πόρτες είναι βαθιά χαραγμένες στο μυαλό μου.Με τα καγκελωτά παραθυράκια τους, το ρόπτρο, τα μεγάλα πόμολα, το σίδερο στο κάτω μέρος για να μην μπαίνουν μέσα τα νερά της βροχής.....Με τα ιδιαίτερα χρώματά τους!!!Σ' ευχαριστώ που μου τα θύμισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχο ιστολόγιο όπως και οι καλαίσθητοι πίνακές σου. Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή