I am so glad you are here. Thank you for visiting me. Thanks also for your positive comments and e-mails.
Your support and encouragement
keeps me going !!!

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΑΥΛΟΘΥΡΑ

Courtyard door ... oil on canvas 45 X 35 cm , 2011
.
Μια  πολύ εντυπωσιακή αυλόθυρα αρχοντόσπιτου στον πλούσιο Κάμπο της Χίου ,  με έντονο μνημειακό ύφος  και κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο την  περίτεχνη λαξευτή λιθοδομή .
Στον Κάμπο  ως γνωστόν , η προσπέλαση  γίνεται  μέσα από τους στενούς δαιδαλώδης δρόμους , πλαισιωμένους από τους συνεχής πέτρινους  μαντρότοιχους που σκοπό έχουν την προστασία των ευαίσθητων οπωροφόρων δέντρων αλλά και την εξασφάλιση της ιδιωτικότητας των ενοίκων .  Αντίθετα από άλλους παραδοσιακούς  οικισμούς στον Κάμπο η πρόσβαση στην κατοικία  γίνεται πάντοτε μέσα από την αυλή . Πίσω από την αυστηρή δόμηση και τις ψηλές τοξωτές αυλόθυρες κρύβεται πάντα μια όαση  με βαθύσκια δέντρα , πολύχρωμα λουλούδια , με το πηγάδι , τις στέρνες και την μεγάλη δεξαμενή με τα χρυσόψαρα .
Σίγουρα μια πόρτα που οδηγεί σε ένα  κρυμμένο παράδεισο που σας καλώ να ανακαλύψετε  !!!

16 σχόλια:

  1. Πολύ εντυπωσιακή η χιώτικη αυλόθυρα, και πολύ εντυπωσιακή και η δουλειά, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την μικρή διάσταση 35x45!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωωωω....αυτή κι άν μ'αρέσει !!!! Πάρα πολύ όμορφη !!!!! Πώ..πώ...έχω φτιάξει εικόνες τώρα στο μυαλό μου με παραδεισένιους κήπους πίσω απο τις περίτεχνες αυλόπορτες...όπως τους περιγράφεις !!!! Θα είναι πανέμορφα εκεί στον Κάμπο !!!
    Καλό υπόλοιπο σ/κ και σε ευχαριστώ !!!! ;ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη! Τα δένδρα πίσω στο φόντο και το φως, με κάνουν να ονειρεύομαι σκιερές γωνιές στο κήπο, μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού! Και η προηγούμενη πόρτα φανταστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πανέμορφο Στέλιο μου και μου αρέσει πάρα πολύ που φαίνονται οι κορυφές των δέντρων κι αφήνει να εννοηθεί πως μέσα κρύβεται ένας πλούσιος κήπος,όπως μας περιγράφεις...Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Another beautiful "rich" door ! you are the memory of
    your country with your wonderful paintings ! love this one !
    I wish you a nice and happy sunday stelios
    bisous from France

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θαυμάζω τη δουλειά σου Στέλιο και την επιμονή σου στη λεπτομέρεια. Η αυλόθυρα αλλά και η περιγραφή σου με καλούν στο μαγικό κόσμο αυτού του σπιτιού! Μου έχουν κινήσει την περιέργεια οι περιγραφές και οι ζωγραφικές σου από τη Χίο και σκέφτομαι με την συμπεριλάβω στα νησιά που πρέπει να επισκεφτώ άμεσα.
    Να έχεις μια όμορφη Κυριακή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάρα πολύ ωραία πόρτα! Η Χίος έχει ακόμη όμορφα αρχοντικά με πολλά τέτοια θέματα για ζωγραφική. Εξαιρετική η απόδοσή σου και στους χρωματισμούς και, όπως πάντα, στη λεπτομέρεια του διάκοσμου! Και πολύ ζωντανή - σε κάνει να θέλεις να τη διασχίσεις.
    Καλή συνέχεια Στέλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΕΛΙΟ ΜΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΡΓΟ ΚΙ ΑΥΤΟ!!!!!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...ΠΕΡΙΤΕΧΝΗ ΑΥΤΗ Η ΠΥΛΗ!!!!!
    ΕΙΔΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΟ ΜΥΡΣΙΝΑΚΙ ΓΙΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΦΘΟΝΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΙΚΟΙ!!!!!!!
    ΑΝΤΕ ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΛΙΓΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ.....
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στέλιο,φανταστική η πόρτα σου.Λεπτομέρειες πολλές,φως υπάρχει εκεί που πρέπει..τα χρώματά σου όπως πάντα χαρούμενα και όμορφα προσαρμοσμένα.Αλλο ένα εύγε από μένα την θαυμάστριά σου-)))
    καλό βράδυ
    Υ.Γ.σταμάτησες να ζωγραφίζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Στέλιο με τις όμορφες πόρτες σου!!
    Καλό Π/Σ/Κ να έχεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια συνήθεια που έχω όταν επισκέπτομαι νησιά είναι να φωτογραφίζω εξώθυρες σπιτιών - με μένα μπροστά τους ή όχι. Είναι μια αποτύπωση μιας κουλτούρας που με κάνει να φαντάζομαι την ιστορία κάθε σπιτιού.Θέλω να φωτογραφήσω και τους πίνακές σου τώρα, αυτό κατάφερες ! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η αλήθεια είναι πως τους τελευταίους μήνες είχα τόσες υποχρεώσεις - γλυκιές και μη - και παραμέλησα το ιστολόγιο τόσο το δικό μου, όσο και των φίλων μου. Τώρα όμως έχω μπόλικα να διαβάσω-ξεναγηθώ! Καλώς σε βρήκα φίλε μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Another fantastic door painting rich in details...gorgeous !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Beautiful work!!

    A linguagem da arte é universal.
    Amei a sua arte!

    Abraço do Brasil!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή