I am so glad you are here. Thank you for visiting me. Thanks also for your positive comments and e-mails.
Your support and encouragement
keeps me going !!!

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΛΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑ - (ΦΟΙΝΙΚΟΥΔΕΣ)

Old Larnaca  (Finikoudes)... oil on canvas 60 X 50 cm , 2019

Στο έργο αυτό προσπάθησα να δώσω χρώμα και φως σε μια παλιά μαυρόασπρη φωτογραφία  της Λάρνακας των αρχών της δεκαετίας του 1920.  Πρόκειται για την λεωφόρο Αθηνών,  τις γνωστές σε όλους "Φοινικούδες" με τα παλιά αρχοντικά σπίτια  και την προτομή του Αθηναίου στρατηγού  Κίμωνα να δεσπόζει ανάμεσα στους νεοφυτεμένους τότε φοίνικες. Πρώτο στην σειρά διακρίνεται το ωραίο
αρχοντικό της οικογένειας Βαλδασερίδη.

Υποσημείωση:  Οι φοινικούδες φυτεύτηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δημάρχου Φίλιου Ζανέττου το 1919 επί Αγγλοκρατίας και φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια τους !!!

10 σχόλια:

  1. Η Ζωγραφική σου πάντα είναι εξαίρετη αγαπητέ φίλε. Και αυτά τα θέματα τα αγαπώ πολύ. Οι εικόνες μιας πόλης, ένα αστικό τοπίο, πάντα ήταν στην ζώνη του ενδιαφέροντός μου. Είναι πολύ καλό.
    Στέλνω τις καλησπέρες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Wonderfully painted with a beautiful play of light and shadow .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Beautiful painting and thanks for the story. I wonder how tall the palm trees are now?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στέλιο μου, έχεις εξαιρετική αίσθηση της προοπτικής, της σκιάς και του φωτός. Μπράβο, φίλε μου. Το έργο σου είναι για άλλη μια φορά εκπληκτικό. Νιώθω σαν να περπατώ στις Φοινικούδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικό! τα λόγια περιττεύουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. beautiful work with a b&w photo . the colours of houses and the lights are great. your paintings give us warmth and a peaceful atmosphere !
    I wonder if the palmtrees are always there ! they must be high and give
    shadow !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στέλιο μου καλέ,είτε με το χρωστήρα είτε με τις πληροφορίες επι των έργων σου μας ταξιδεύεις νοσταλγικά σε γνωστά ή άγνωστα μέρη! Νάσαι καλά και να δημιουργείς ομορφες φωτεινές,αισιοδοξες εικόνες γεμάτες ιστορία και ομορφιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή