I am so glad you are here. Thank you for visiting me. Thanks also for your positive comments and e-mails.
Your support and encouragement
keeps me going !!!

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

ΠΑΛΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΙΙ

Old house in St Marcos village - Corfu - II 
Oil on canvas 42 X 30 cm , 2010


Το παλιό αυτό αγροτικό σπίτι με τα ιδιαίτερα χρώματα βρίσκεται στο χωριό Άγιος Μάρκος στην Κέρκυρα μέσα σε ένα καταπράσινο δασωμένο περιβάλλον. Είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της περίφημης επτανησιακής αρχιτεκτονικής με τις έντονες δυτικές επιδράσεις αλλά και το ισχυρό εγχώριο στοιχείο. Μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953 ευτυχώς η Κέρκυρα κατάφερε να διατηρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της και σήμερα παρουσιάζει ένα αυτόνομο μνημειακό σύνολο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού αυτό αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην ελληνική και δυτική αρχιτεκτονική !!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022 ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

6 σχόλια:

  1. Στέλιο, καλή χρονιά φίλε μου. Να είσαι υγιής, δημιουργικός. Ο πίνακας και αυτός αγαπημένος καθώς ξέρεις λατρεύω αυτά τα θέματα. Το σπίτι είναι υπέροχο και η παράστασή του είναι εξαιρετική. Ένα ακόμα σου έργο που μεγαλώνει το θησαυρό σου φίλε μου.
    Τις ευχές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στέλιο μου κατ αρχάς να σου ευχηθώ ολόψυχα ΚΑΑΑΛΗΗΗ ΧΡΟΝΙΑΑΑ!!! δευτερευόντως αλλά οχι με λιγότερη αξία να σου πω οτι η ζωγραφιά σου μου θύμισε οτι απο κάτι τέτοιες φωτογραφίες στον πάλαι ποτέ διαφημίζοντα την Ελλάδα ΕΟΤ , μ έκανε και λάτρεψα την Κέρκυρα πριν καν τη γνωρίσω. Αυτό το σπίτι ειναι εμβληματικό και εσύ το απέδωσες έξοχα.Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Lovely. Enjoy painting and drawing in 2022! Best wishes, Sadami

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Beautiful painting!
    I'm looking forward to your painting this year!
    Greetings
    Calendula

    ΑπάντησηΔιαγραφή