I am so glad you are here. Thank you for visiting me. Thanks also for your positive comments and e-mails.
Your support and encouragement
keeps me going !!!

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Springtime in Paros island ...
 oil on canvas 50 X 40 cm , 2022

Άνοιξη και γιορτή στο όμορφο νησί των κυκλάδων την Πάρο, με τις ανθισμένες βουκαμβίλιες να δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στα στενά και γραφικά δρομάκια του νησιώτικου οικισμού. Την άνοιξη η Πάρος κυριολεκτικά αναγεννάται. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα πλούσια θέλγητρα της χλωρίδας της Πάρου. Τα πάντα είναι στρωμένα με ένα πράσινο χαλί διάσπαρτο από ποικιλία αγριολούλουδων, μυροβόλα αγριοβότανα, κουμαριές, πικροδάφνες και άλλα πολλά που ξυπνούν τις αισθήσεις. Το μάτι πλημμυρίζει από τα χρώματα, η όσφρηση δέχεται καταιγισμό μυρωδιών ενώ οι μελωδικοί ήχοι από το δροσερό αεράκι και τα τιτιβίσματα των πουλιών σε μαγεύουν.

4 σχόλια:

  1. Αχ αυτό το πανέμορφο νησί Στέλιο, (πατρική καταγωγή της γυναίκας μου!), αποτυπώνεται και ζωντανεύει μέσα στον καμβά σου εδώ με το καλλιτεχνικό σου χέρι και έμπνευση. Είναι υπέροχη η φύση της Πάρου, υπέροχα και τα στενά της. Είναι ευλογία να μένει κανείς εκεί φίλε μου.
    Όμορφο το Σαββατόβραδό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΧ Στέλιο μας ταξίδεψες σ ενα απο τα ωραιότερα Νησιά μας. Δυστυχως εχω πάει μόνο μια φορά και για μια μέρα.Τί να δεις σ ε μια μέρα; Πήγα τουλάχιστον στην Εκαντονταπυλιανή! Η Ανοιξη ειναι ομορφη παντού, πριν έρθουν τα στίφη των τουριστών απολαμβάνεις την γαλήνη και την ομορφιά της Φύσης που σου χαρίζεται απλόχερα! Καλή σου βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο το έργο σου Στέλιο!! Την Πάρο δεν την επισκέφτηκα, αλλά ξέρω πόσο όμορφη είναι !!! καλές ζωγραφικές δημιουργίες φίλε μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή