I am so glad you are here. Thank you for visiting me. Thanks also for your positive comments and e-mails.
Your support and encouragement
keeps me going !!!

Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - II

Church in Santorini island - II ... 
 oil on canvas 50 X 40 cm , 2009


Είμαστε στο νησί της άγριας και απόκοσμης ομορφιάς, μιας ομορφιάς μοναδικής, καμωμένης από μια κοσμογονία, από ένα ηφαίστειο που κείτεται καταμεσής του όρμου του νησιού σαν ένα μαύρο τέρας που κοιμάται βυθισμένο στην θάλασσα και γύρω από αυτό ότι έχει μείνει από το νησί που βούλιαξε. Ένας τεράστιος πολύχρωμος βράχος σε όλες τις αποχρώσεις του καφέ και του κόκκινου και ψηλά στην άκρη οι γνωστοί οικισμοί του νησιού σαν ένα κατάλευκο στεφάνι να στολίζουν την κορυφή της καλντέρας. Τα Φηρά, το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και πιο πέρα η Οία με τα παραδοσιακά σπίτια, τις καμάρες, τις ταράτσες και τις εκκλησιές με τους χαρακτηριστικούς τρούλους να στέκονται θαρραλέα και προκλητικά στην άκρη του γκρεμού αψηφώντας το μεγάλο θεριό.
 

2 σχόλια:

  1. Αχ βρε Στέλιο, προσθέτεις ομορφιά και τέχνη σε κάθε εικόνα ενός τόπου, το ξέρεις; Είναι εκπληκτικό. Παίρνεις μια γωνία, ένα καρέ και του δίνεις την πλαστικότητα και την τρυφεράδα της τέχνης, αγαπητέ μου φίλε. Τι να πω.
    Ομορφαίνεις το καλοκαίρι μας Στέλιο! Να το ξέρεις.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα προσυπογράψω τα γραφόμενα του φίλου Γιάννη απο πάνω,εχει απόλυτο δίκιο! Μας ταξίδεψες με μια χαρουμενη παλέτα και ρομαντική ματιά σ ένα Νησί που ευτύχησα να δω για λίγες ώρες πριν πολλά χρονια, αλλά η ομορφιά και η μοναδικότητά του μένουν αξέχαστες! Καλό Καλοκαίρι Στέλιο μου και μη μας ξεχνάς, μας χρειάζονται περισσότερο απο ποτέ τα ταξίδια,τουλάχιστον, των αισθήσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή